Saška Klemenčič

Naslov predavanja : Kako sami ustvarjamo svojo (ne) samozavest
Uspešni ali malo manj uspešni, vsem se nam kdaj zgodi, da se znajdemo v stresni situaciji, preobremenjeni od vseh izzivov… takrat smo bolj občutljivi, ranljivi, bolj kritični do sebe, manj optimistični in pogumni… in lahko bi rekli, da vse to vpliva tudi na našo samozavest. Ta ni nekaj statičnega, ampak neprestano niha. Malo gor in malo dol. Odvisno od tega, kako se odzivamo na razne situacije.
Odzovemo se lahko npr. prestrašeno, kritično, jezno … in če pri tem še sodimo sebe, sami rušimo svojo samozavest. Če pogosto tako reagiramo in nas vsaka situacija iztiri, večinoma nismo samozavestni. Na isto situacijo se pa lahko odzovemo pozitivno. V resnici ni pomembno, kakšna je situacija. Lahko je še tako težavna… če znamo graditi svojo samozavest, bomo lažje verjeli vase, našli rešitev in obvladali katerokoli situacijo.
 • Si delate črne scenarije? Ste preveč kritični do sebe? Nikoli zadovoljni s seboj? Pogosto mislite, da bi morali biti drugačni, ker taki, kot ste, niste ok?
 • Menite, da bi morali doseči več? Se imate za neuspešne? Morda si mislite, da niste dovolj sposobni, pametni itd.? Se primerjate z drugimi? Si kaj očitate?
 • Se vam zdi, da niste dovolj priljubljeni? Imate malo prijateljev? Delate razliko med vami in drugimi v smislu, da so oni boljši oz. jim pripada več v življenju? Ste ljubosumni?
Če ste vsaj na eno vprašanje odgovorili pritrdilno, vas vabim na delavnico. Spoznali boste:
 • Kako sami s svojimi mislimi ustvarjamo svojo nesamozavest in kako lahko iste principe uporabimo za gradnjo samozavesti
 • S katerimi svojimi dejanji dobesedno podpiramo svojo nesamozavestin kaj bi lahko naredili, da bi postali samozavestnejši; katere navade so nam podporne
 • Kako je pomemben odnos do sebe in do življenja – od tega je odvisno, koliko bomo videli, slišali in občutili sebe; nesamozavestni ljudje so izgubili stik s seboj
 • Principe, korake, tehnike, s katerimi lahko vsak dan, vsak trenutek, gradimo svojo samozavest, samospoštovanje in občutek lastne vrednosti
Iz vsebine delavnice:
 • Nova definicija samozavesti, ki vam bo čisto spremenila pogled na to, kaj je samozavest in od česa je odvisna.
 • Principi, po katerih delujejo naši možgani, in s katerimi kreiramo svojo samopodobo in samozavest– če jih ne poznamo, avtomatsko pademo v tok negativnega mišljenja; če jih poznamo, jih lahko uporabimo za zavestno ustvarjanje pozitivne samopodobe in samozavesti
 • Samouničevalni miselni vzorci in s čim jih lahko nadomestimo – črni ali svetli scenariji, samokritika, perfekcionizem, vloga žrtve in še kaj …
 • Moč fokusa in notranjega samogovora – kako lahko sami sebi otežimo ali olajšamo življenje?
 • Kaj delamo in česa ne delamo, da je naša samozavest tam, kjer je? Kateri so ključni vedenjski vzorci, ki vplivajo na samopodobo in samozavest?
 • Kako je moj odnos do sebe povezan z mojo samozavestjo?
 • Znam biti v stiku s seboj? Koliko smo zares pripravljeni videti, slišati in občutiti sebe? Koliko spoštujemo svoje misli in občutke? Koliko jih upoštevamo?
Če vas je katerakoli vsebina nagovorila, da ste ob njej začutili klic, povezavo s seboj, potem je smiselno, da pridete na delavnico.
Nimam čarobne paličice, ki bi vam takoj pričarala samozavest. Dobili pa boste orodja in tehnike, za katere vam zagotavljam, da če jih boste redno uporabljali, boste sčasoma zgradili v sebi trden steber moči, na katerega se boste lahko oprli v še tako težavni situaciji. Moje stranke mi povejo, da so po uporabi teh tehnik veliko bolj čustveno stabilne, zadovoljne s seboj in s svojim življenjem, bolj se spoštujejo, lažje postavijo meje in rečejo »NE«, bolj so povezane s seboj in zveste sebi. Imajo bistveno boljšo samopodobo, samozavest in občutek lastne vrednosti. Ob stresnih situacijah in padcih se hitreje in lažje poberejo. Imajo več volje do življenja in več notranje moči.
 • Posebno darilo: Vsak udeleženec bo dobil še 30 min individualni pogovor preko skypa ali telefona v vrednosti 50€ z namenom, da boste lažje pridobljeno znanje spravili v prakso.. Hkrati se tako tudi sami osebno prepričate, če sem kot coachinja oseba, ki vam lahko pomaga pri zahtevnejših življenjskih situacijah s katerimi se soočate ali ker želite od svojega življenja več in bi želeli z mano delati na daljši rok na spremembi vašega življenja na bolje.
Predavanje je BREZPLAČNO in bo potekalo v prostorih Razvojnega centra narave v Poljčanah na naslovu Bistriška cesta 68, Poljčane. Število mest je omejeno – zaradi velikosti prostora, zato vam predlagamo čimprejšnjo prijavo s pomočjo spodnjega obrazca.
V tem posnetku in opisu spodaj lahko na kratko spoznate mag. Saško Klemenčič.

 

Mag. Saška Klemenčič je univ. dipl. pedagoginja in mag. andragogike, NLP mojster praktik (INLPTA certifikat) in NLP Coach (ICF certifikat). V svoji 18-letni praksi je izvedla več kot 700 delavnic in več kot 1050 coaching seans. Specializirana je za Selfmanagement, komunikacijo in osebno rast.

Zaradi svoje življenjske zgodbe in izzivov, ki jih je imela, je večino tehnik, ki jih deli z vami, najprej uporabila na sebi. Zato so njene delavnice zelo praktično naravnane, omogočajo vam intenzivno delo na sebi. Podprte so z lastnimi izkušnjami Saške in s strokovnimi znanji. Skozi vaje boste spoznali sebe, druge udeležence in dobili boste orodja, ki jih boste lahko takoj uporabili v praksi.

Učinkovitost njenih programov je večkrat dokazala na področju, kjer so rezultati najbolj merljivi, to je pri delu s prodajnimi svetovalci. Nekateri so že v prvih dveh mesecih dela z njo povečali svoje rezultate za 15 % do 300 % in več. Coachala pa je tudi vrhunske plesne pare kot so Andrej Škufca z Melindo in Damir Halužan z Anno. Je tudi predavateljica na Upravni akademiji. Več o Saški in njenem delu na www.saskaklemencic.com lahko pa jo tudi spremljate na Facebook stran Moja moč je moja izbira.

Kategorije: Predavatelji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja