Matjaž Štamulak

Matjaž Štamulak

Naslov predavanja : 7. zanesljivih korakov do finančne neodvisnosti

Statistika pravi, da je več kot 80% ljudi finančno nepismenih. To v grobem pomeni, da finančnih sistemov in storitev ne razumejo dovolj, da bi lahko sami dosegli uresničitev svojih finančnih ciljev. Velikokrat slišimo: “Če bi imel več denarja, bi pa lahko …!”

Finančno pismenost in na dolgi rok finančno neodvisnost je veliko lažje doseči, kot si večina predstavlja.

In res je, v šolah nas še vedno ne učijo osnov finančne pismenosti in o tem, kako bi bilo treba pravilno ravnati z denarjem. Znanje o ravnanju z denarjem pa je v današnjem svetu nuja, saj opažamo, da vedno več ljudi doživlja finančni stres ob nenadnih dogodkih, upokojitvi ali malce večjih izdatkih. Zato se bomo v kratkem predavanju sprehodili čez 7 zanesljivih korakov, ki lahko vsakogar pripeljejo do lastne finančne neodvisnosti.

Med drugim bom na samem predavanju posebej izpostavil sledeče točke

  • Pravilna miselna naravnanost – kakšna je skrivnost najbogatejših ljudi, katere misli nas podpirajo do finančnega uspeha ter kako spremeniti omejujoča prepričanja za boljši odnos do denarja.
  • Kontrola nad denarjem – vodenje mesečnega proračuna, uporaba aplikacij za tekoče spremljanje finančnega stanja, učinkovita kontrola nad izdatki + sistem upravljanja s prihodki, ki na dolgi rok zagotavlja finančno neodvisnost.
  • Učinkoviti napotki za zmanjšanje stroškov – konkretni primeri, kjer lahko ustvarimo prihranke brez, da ob tem trpi kvaliteta življenja in prihraniti tudi do 2.000 € na leto – napotki iz področja energetske učinkovitosti in zmanjševanje izdatkov s primerjalnimi ponudbami (mobilne naročnine, uporaba bančnih storitev, planiranje nakupov za tedenski jedilnik itn…)
  • Najpogostejše napake vlagateljev in kako se jih izogniti – podroben pregled najpogostejših napak in kaj se lahko iz njih naučimo zase in za svoj denar.
  • Kako ovrednotiti in izračunati finančne cilje – praktični primeri finančnih izračunov za različne finančne cilje – pokojnina, šolanje otrok, nakup nepremičnine, zlata rezerva…
  • Osnove investiranja in na kaj posebej paziti – kako investirati in razpršiti svoje investicije, da bi investirali varno in hkrati donosno + posebej poudarek na prepoznavanju “previsokih” stroškov v finančnih produktih in kako investirati najceneje in najvarnejše.
  • Pregled naložbenih razredov in možnosti investiranja – v zadnjih dveh sklopih pregledamo naložbene opcije, ki jih lahko izkoristijo tako fizične osebe kot podjetja – pregled delnic, ETF skladov, plemenitih kovin, obveznic, bančnih naložb, nepremičnin in kriptovalut – med katere naložbe sestaviti svoj portfelj naložb in v kakšnih odstotkih.

Skratka, da povzamem. Na predavanju bodo slušatelji naredili ogromen korak do višje finančne pismenosti. Spoznali bodo skrivnosti uspešnega upravljanja z denarjem ter se naučili osnov za optimalno investiranje ter doseganje dobrih donosov. Seveda ne bo manjkalo tudi prostora za vprašanja / odgovore.

Predavanje je BREZPLAČNO in bo potekalo v prostorih Razvojnega centra narave v Poljčanah na naslovu Bistriška cesta 68, Poljčane. Število mest je omejeno – zaradi velikosti prostora, zato vam predlagamo čimprejšnjo prijavo s pomočjo spodnjega obrazca.

V tem posnetku spodaj lahko spoznate Matjaža Štamulak.

Kategorije: Predavatelji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja