TEMA PREDAVANJA :
KLJUB VSEMU REČEM OTROKU, DA

Jasna Colnerič
Vsak starš si želi, da bi njegov otrok bil uspešen, priljubljen in da bi z vzgojo pridobil vse tiste lastnosti, ki so potrebne, da odraste v samostojno in neodvisno osebo. Vzgoja, ki so jo ubrali naši starši, je v slehernem izmed nas pustila določene predstave o sebi, drugih in o svetu. Vsa ta naša prepričanja, izkušnje, pričakovanja nas vodijo skozi življenje.
Otrok, ki ne zmore, je otrok, ki išče pomoč in ob katerem se v težavah redko vprašamo, zakaj ne zmore. Odgovor na to vprašanje je povsem preprost, saj otrok ne zmore takrat, ko se počuti razvrednotenega kot oseba, ko se ne počuti več varnega, ko ponotranji pravila, zapovedi, prepovedi, ki rušijo njegovo ravnovesje, ko ima vsega preveč ali premalo, ko je žrtev telesnega, psihičnega in ekonomskega nasilja, ko zaradi drugačnega razvoja telesa in duševnosti občuti razliko, ki mu jo drugi zapovedujejo ter ko odpove avtoriteta tistega, ki mu je zaupana vzgojna naloga.
Rdeča nit predavanja: »Kako naj otrok kljub vsemu temu zmore in kaj to pomeni za nas, ki bdimo nad njim z vzgojnim poslanstvom?«
Število mest je omejeno – zaradi velikosti prostora.
Zato vam predlagamo čimprejšnjo prijavo s pomočjo spodnjega obrazca, kjer zapišite v sporočilu, da se prijavljate na predavanje Jasna Colnerič.
Kategorije: Predavatelji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja