TEMA PREDAVANJA : UŽIVATI V ŽIVLJENJU - A KAKO?
James. M. Tomazin

Človek je ustvarjen, da živi dolgo polno življenje in da uživa.

Ustvarjeni smo, da UŽIVAMO v vsem kar počnemo v življenju. Pri delu, pri gibanju, pri hrani, pri odnosih s partnerji, pri odnosih z našimi otroci, pri odnosih s starši, s prijatelji, pri športu, v svojem okolju, da smo nasmejani, da nam je enostavno »fajn«, da otrok v nas še vedno živi… To ne pomeni, da ne počnemo nič, da samo poležavamo, se prehranjujemo in počnemo zabavne zadeve.

 Daleč od tega.

Tudi delati je treba, tudi težko je včasih, a vseeno nam mora biti »fajn«, prijetno…
Pomembno je, da smo še vedno otrok, da še vedno vsak dan raziskujemo, se igramo, postavljamo vprašanja vsakomur in se še vedno vsak dan učimo!

DA ŽIVIMO IN V VSEM KAR POČNEMO UŽIVAMO!

Realnost nas takoj z bolečino opomni (bolečina ali v hrbtu ali «v žepu«), da nekaj v tem kar počnemo ni v redu, da nekaj »ne štima«.

Teh signalov, »rdečih lučk«, s katerimi nas »naš sistem« (naše telo) neprenehoma opozarja ne znamo več prepoznati, zanemarjamo jih.
Naša telesa danes, v 2018, niso več ista kot pred 100 leti, v 1918.

Evolucijsko smo preživeli, ker smo vedno znali racionalno razporejati svojo energijo. Danes tega ne znamo več. Energije (hrane) je na pretek in zelo neracionalno jo trošimo!

A to je še vedno mogoče. A še vedno se da »spet biti otrok«, raziskovati, se zabavati, se igrati, iskati kaj novega, se učiti, UŽIVATI  prav v vsem kar počnemo.

A potrebno se je ustaviti, biti prisoten, si vzeti čas zase, ponovno začeti raziskovati, se začeti opazovati, se ponovno začeti učiti … Opazovati svoje misli, strahove, prepričanja, navade, dejanja, skratka BITI PRISOTEN v vsem kar počnemo.

Življenje in staranje sta procesa rasti in napredovanja. Če tega ne razumemo nikoli ne bomo poznali in razumeli temelja življenja.
Ta pot ni enostavna, ni kratka, traje celo življenje. Polna je neprenehnih malih korakov, vsak dan, vsak teden, vsak mesec, vsa leta…

A vseeno, ta pot polni nas, ni vedno lahko, a lepo nam je, živimo!  
Uživamo v življenju.

Vedno več nas je, ki pomagamo ljudem razumeti, kaj to pomeni. Vedno več nas je, ki to razumemo, živimo in to počnemo. Vedno več nas je, ki opravljamo to poslanstvo – UČITI LJUDI RAZUMETI.

Ko pa ima človek vedenje in znanje, da to počne, pa je njegova stvar, njegova odločitev če bo to počel, živel na ta način ali pač ne. V obeh primerih ima prav.

In vse to pa je možno, danes, zdaj, tukaj, ta trenutek …

Samo vsak sam lahko to naredi.  Nihče tega ne more narediti zanj. Saj nihče ne more živeti tvojega življenja, samo sam ga lahko živiš.

Star slovenski pregovor pravi »vsak sam je svoje sreče kovač«.

Predavanje je BREZPLAČNO in bo potekalo v prostorih Razvojnega centra narave v Poljčanah na naslovu Bistriška cesta 68, Poljčane.

Število mest je omejeno – zaradi velikosti prostora. Zato vam predlagamo čimprejšnjo prijavo s pomočjo spodnjega obrazca, kjer zapišite v sporočilu, da se prijavljate na predavanje James M. Tomazina.

Kategorije: Predavatelji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja