Izidor Furjan

Izidor Furjan

Naslov predavanja : Potopisno predavanje – Potovanje v Severno Korejo

Odločitev je padla – grem v Severno Korejo. Odzivi bližnjih: kaj nas hecaš? Pot v oddaljeno deželo je bila začinjena s postankecom v Amsterdamu in krajšim raziskovanjem Kitajske, vključno s Pekingom. Nato je sledilo – tisto ‘ta pravo’. Kam sploh gremo? Kaj pričakovati? Medijem že prej nisem zaupal pa vendar pričakovanja pa so. Od prvega koraka na severnokorejskem ozemlju smo bili pod žarometi nacionalnih medijev, ki so poročali o slovenski delegaciji in nam sledili na vseh ogledih, dogodkih, paradah in sprejemih. V čast mi je bilo videt megalomansko parado ob 70. letnici Delavske stranke, kjer smo videli dovršenost v vseh pogledih. Razvajanje na vsakem koraku, okusna kulinarika, prijaznost domačinov ni poznala meja, avtohtonost podeželja in metropolitanski izgled Pyongyanga so le nekatere iztočnice nadvse zanimivega potopisnega predavanja. Se vidimo v Severni Koreji že letos?

Severna Koreja - Izidor Furjan

Severna Koreja – Izidor Furjan

Izidor Furjan, popotnik, avanturist, popotniški novinar, planinec in odpravar. Planinski in turistični vodnik s svojo turistično agencijo Izimanija d.o.o. – www.izimanija.si, ki svoje potnike vodi vse do najvišjih vrhov gora. Zase govori: ”Morda nisem najboljši, a imam najboljše skupine.”

Predavanje je BREZPLAČNO in bo potekalo v prostorih Razvojnega centra narave v Poljčanah na naslovu Bistriška cesta 68, Poljčane. Število mest je omejeno – zaradi velikosti prostora, zato vam predlagamo čimprejšnjo prijavo s pomočjo spodnjega obrazca.

Severna Koreja

Severna Koreja

Kategorije: Predavatelji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja