Alojz Rodič

Alojz Rodič

Naslov predavanja : Moč družine v otroštvu in odraslosti
Družinsko povezanost sem si želel, kot otrok in obljubil sem si delovat v tej smeri.
Življenje je lepo, kljub bolečinam, ki jih doživljamo. Bolečine so sestavni del življenja, kar ugotovimo s zamikom. Kot moški, partner, oče in poslovno delujoč človek, sem imel izzive. Glede na mojo stopnjo razvoja, sem izbiral tudi partnerke. Prepoznal sem se, odvisnika od mame ali mamin sinko. Kako sem se prepoznal, kaj sem počel, da se rešim odvisnosti, ki je bila na nezavedni ravni ter verižne posledice, bom podelil z vami.
Sedaj srečen človek že upokojen, s 42 let pokojninske dobe, še vedno napredujem, v smislu razumevanja sebe in sodelovanja z drugimi.
Izobraževanje mi je bolj in bolj v veselje, kar v osnovni šoli še tega veselja nisem poznal. Lahko se izgovarjam na težke pogoje takrat, saj so dejansko bili. Me pa spoznanje, da izgovore koristim takrat, ko želim ali celo zahtevam od drugih akcijo jaz pa opazujem, premika naprej.
Rodil sem se peti otrok od šestih, edini sin. V otroštvu sem doživljal izzive, živeti ali umreti. Skupaj smo uspeli le za sestro pred mano je zmanjkalo in je umrla, pred mojim rojstvom. Očetu in mami sem pomagal, že v zgodnjem otroštvu in oče me je 14 dni pred lastno smrtjo določil za naslednika. Star sem bil 15 let. Želel sem postat avtomehanik. Zaradi okoliščin sem se takoj zaposlil v bližnji tovarni, namreč elektrike še nismo imeli, imeli pa smo manjšo kmetijo na kateri smo trdo delali. Postopno smo standard dvigovali mlajša sestra, mama in jaz. Tudi v službah sem napredoval, a zbolel ter mnogo komuniciral. Tablete sem za pomoč želodčnim težavam nosil kar seboj. Ugotovil sem ponavljanje za očetom, jamranje, poležavanje in podobno.
Tudi pri družinsko partnerskem odnosu sem doživel polom, ki ga štejem, kot čas učenja, saj sem bil dogovorno s takratno ženo in mamo na porodniški drugi del. Dozidali smo del hiše, kjer je še sedaj prijetna kopalnica.
Začel sem strastno brat knjige, o zdravem načinu življenja, hoditi na meditacije,  tečaje Reiki, tečaj za spremljanje umirajočih in njihovih družin, kot samostojni podjetnik z nazivom Zdravitelj sem uspešno deloval tri leta, med časom podjetniške dejavnosti opravil samoplačniško tri letno poklicno šolanje Bolničar-negovalec, naprej voznik v mednarodnem prometu in na koncu zaključil kot voznik avtobusa in operacijo hernie, v križnem delu hrbtenice.
Tudi kot upokojenec, nadaljujem izobraževanje. Stalno si izboljšujem življenje, ki ga še nisem živel. Nevrolingvistično programiranje sem sprejemal od inštituta, ki ga vodi Milan Vujasinovič. V sebi sem povezal in izrazoslovno nadgradil, lastne potenciale spremljanja in vodenja sebe, sodelovanja v sebi in zunaj sebe, na še kreativne ter inovativne načine. Na MENTOR2MILIONS ACADEMY intenzivnem programu, z mnogo praktičnimi prikazi v komunikaciji, na več področjih potenciala v meni, sem sprejemal od skupine pod vodstvom, Smiljana Morija, Snježana Ristić, mi je podala znanje po Dreambuilder sistemu, Ameriške licence, Filip Pesek pa mi je prikazal, tudi javno nastopanje.
Pred kratkim tudi intenzivno sodelujem s KHD skupino pod vodstvom Silvestra Kmetiča. Trasolution business practitioner pa se imenuje Nemško licenciran program s 100 ur usposabljanja, bogate zavestno-podzavestne dinamike v sebi in dogovorno z drugimi. Ugotovil sem, da vsako nadaljnje izobraževanje, v meni prebudi dodatni potencial moči.
S sodelovanjem v sebi bistveno prispevam, ob komunikaciji z drugimi, zato mi je življenje še mnogo bolj plemenito. Primerjam, prepoznavam in preoblikujem lastne navade, da mi koristno služijo. Razločujem še bolj spoštljivo sebe od drugih, kot sem v preteklosti. Poznavanje meja in omogočanje odhoda ter ponovnega srečevanja med generacijami v družini, je plemenito opravljeno starševsko delo. Učimo se mladi in starejši, saj ob poznavanju ter še dodajanju lastnim kvalitetam, živimo še bolj srečno-plemenito.
Pri sebi sem zaznal poseben notranji preboj v sodelujočo komunikacijo z mamo in očetom, očeta samega s seboj, mame s seboj, njiju med seboj, vsakega posebej do mene in obeh do mene ter mene do vsakega posebej, kakor tudi obeh skupaj. S takšno sodelujočo komunikacijo v sebi med nami sedaj živim srečno življenje sam in sodelujoče, z drugimi. Zelo sem hvaležen obema, kljub otroškemu močnemu strahu, pred očetom in mamo.
Kako sem to dosegel, kaj sem počel v sebi, katere načine razen pisanja sem koristil, vam podelim na predavanju.
Vabljeni – Alojz Rodič

Predavanje je BREZPLAČNO in bo potekalo v prostorih Razvojnega centra narave v Poljčanah na naslovu Bistriška cesta 68, Poljčane. Število mest je omejeno – zaradi velikosti prostora, zato vam predlagamo čimprejšnjo prijavo s pomočjo spodnjega obrazca.

 

Kategorije: Predavatelji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja